Wednesday 3 June 2020

Upis Hrvata izvan RH na studijske programe Fakulteta hrvatskih studija


Upis Hrvata izvan RH na studijske programe Fakulteta hrvatskih studija

Poziv za studije Hrvatima diljem svijeta na upis na Fakultet Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu na različitim jezicima

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu pokrenuti su 1992. godine. Status fakulteta dobivaju 10. prosinca 2019. kada postaju Fakultet hrvatskih studija. Danas se visokoškolska djelatnost Fakulteta hrvatskih studija odvija na osam odsjeka, za:  demografiju i hrvatsko iseljeništvo; edukacijske znanosti i naobrazbu nastavnika; filozofiju; komunikologiju; kroatologiju; povijest; psihologiju i sociologiju.
Fakultet hrvatskih studija istražuje i poučava tradicionalne i suvremene kulturološke, identitetske, humanističke i društvene teme vezane uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa.
Podnošenje zamolbi za upis u prvu godinu preddiplomskog studija:
u prvom roku do nedjelje 5. srpnja 2020. u 23.59 prema srednjoeuropskom ljetnom računanju vremena
u drugom roku do nedjelje 13. rujna 2020. u 23.59 prema srednjoeuropskom ljetnom računanju vremena

Izvor: Hrvatski studiji


No comments: