Thursday 3 December 2009

Hebrang: U ankete ne vjeruje ni malo dijete



Hebrang: U ankete ne vjeruje ni malo dijete
Predsjednicki kandidat Andrija Hebrang u Pozegi
Ankete su sredstvo politicke borbe cija je objava u nekim zemljama EU zakonom zabranjena mjesec dana prije izbora – kazao je Hebrang.
Predsjednik Mesic je imao puno dobrih poteza, posebice u postizanju visokog medjunarodnog rejtinga Hrvatske, njezina ulaska u Vijece sigurnosti UN-a te u uspostavljanju dobrih odnosa sa zemljama regije, no nazalost on ce ipak u povijesti ostati zabiljezen kao predsjednik koji je unistio drzavotvorni ponos svih gradjana Hrvatske – kazao je na vecerasnjoj konferenciji za novinare u Pozegi dr. Andrija Hebrang, predsjednicki kandidat HDZ-a. Ucinio je to tako, objasnio je Hebrang, sto je kritizirao svoga prethodnika i o njemu pricao viceve.
- Nezamislivo je i nedopustivo da jedan predsjednik prica viceve o svome prethodniku, a zbog toga nam se smijala cijela Europa. Tu nam je rejting spusten na vrlo niske grane. Bio je vrlo nekorektan prema braniteljima uvijek isticuci samo njihove pogreske, kojih je bilo, ali ne i zasluge. Nikada se nije pojavljivao na susretima branitelja. Predsjednik nikada ne smije pred stranim politicarima iznositi negativnosti o svojoj zemlji – kazao je Hebrang.
O postojanju tzv. kompromitirajucih biografija predsjednickih kandidata Hebrang je rekao da odmah potpisuje da ih se objavi jer nema repova, ni ljubavnih ni financijskih. Dodao je da je u stranci nudio da se provedu unutarstranacki izbori za predsjednickog kandidata kako bi ispali ozbiljna stranka, ali da su to i Vidosevic i Primorac odbili te da je potonji na sjednici predsjednistva stranke rekao da se on nece kandidirati. - Cilj je njihove kandidature da se razdrobe glasovi desnice kako bi u drugi krug usla dva ljevicara, Bandic i Josipovic, te da se na Pantovcaku nastavi dominacija ljevice. Naime, nitko me ne moze uvjeriti da Vidosevic i Primorac misle da mogu postati predsjednici drzave – objasnio je Hebrang.
Na pitanje o anketama Hebrang je kazao da u njih ne vjeruje ni malo dijete. Dodao je da je nemoguce da mu ankete daju samo 7 posto glasova, ako se zna da je prikupio 140.000 potpisa sto je 10 posto glasova. - Ankete su sredstvo politicke borbe koje je kod nas doslo do razine humoreske. Neke zemlje EU koju imaju dulju praksu demokracije su vec davno zakonom zabranile ankete mjesec dana prije izbora – dodao je Hebrang.
Vecernji list
02. 12. 2009.
Ljiljana Maric
- - - - - - - - - - - - - - - Aviso - - - - - - Advertisement - - - - - Oglas- - - - - - - - - - - - - -


Servicios jurídicos – Traducciones – Propiedades inmuebles – Bienes raíces –Sucesiones – Poderes – Inscripción de propiedades – Contratos – Testamentos

Legal services: Civil and commercial – Translations – Real Estate – Probate Proceedings – Powers of Attorney – Property registration – Contracts – Wills

Pravne usluge – Prijevodi – Nekretnine – Ostavinski postupci – Punomoći – Upis pravo vlasništva – Ugovori– Oporuke

Dra. Adriana Smajic – Abogada y Traductora pública de idioma croata – Attorney at Law – Odvjetnica – Abogado croata – Traductor croata http://www.adrianasmajic.blogspot.com/  adriana.smajic@gmail.com

Joza Vrljicak – Master in Economics (Concordia U, Montreal) joza.vrljicak@gmail.com

(+54-11) 4811-8706 (+54-911) 6564-9585 (+54-911) 5112-0000

No comments: