Monday 7 May 2012

Hrvatski Svjetski Kongres - Press obavijest 24.4.2012


CROATIAN WORLD CONGRESS – HRVATSKI SVJETSKI KONGRES

NGO in Special Consultative Status with the Economic and Social Council of United Nations

ICTY Injustice - pravda je izgubila ravnotežuPress obavijest 24.4.2012.

„PLAMEN SLOBODE“ ZA HRVATSKE GENERALE

Dan uoči pocetka usmene rasprave Žalbenog vijeca Haaškoga suda u predmetu „Gotovina – Markač“, 14. svibnja 2012., Hrvatski svjetski kongres provodi globalnu akciju „Plamen slobode“ kojom se želi naglasiti ustrajanost i odlučnost u namjeri ukazivanja na nepravednu prvostupanjsku presudu hrvatskim generalima i neodrživu kvalifikaciju legitimne vojne oslobodilačke akcije „Oluja“ združenim zlocinačkim pothvatom. „Plamen slobode“ pridružuje se uspješno provedenim globalnim akcijama „Jedan narod, jedno srce“ i „100 tisuca božicnih čestitki“ kao sastavnih dijelov a projekta „ICTY Injustice- pravda je izgubila ravnotežu“.

Hrvatski svjetski kongres poziva Hrvate diljem svijeta da se u nedjelju, 13. svibnja 2012., na Majčin dan, uoči ili nakon svetih misnih slavlja u hrvatskim katoličkim misijama i zajednicama u zajedništvu pomole za Domovinu i da na svetu misu ponesu bijelu svijeću koja će se zapaliti kao znak uosjecanja s patnjom svih hrvatskih uznika u Den Haagu.

Hrvatski svjetski kongres pripremit će posebne naljepnice za svaku svijeću s porukom podrške hrvatskim uznicima u Den Haagu.  Naljepnice će biti pravovremeno podijeljene hrvatskim misijama i katoličkim zajednicama. Ovom simboličnom akcijom želi se ohrabriti hrvatske uznike, a posebice generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, kojima poručujemo da u najtežim i odlučujućim trenucima neće biti ostavljeni sami. Svijetlo i plamen svijeće simboli su ljubavi i vjere, a u ovom slućaju i našeg dubokog uvjerenja da će pravda na kraju biti vraćena u ravnotežu, te da će hrvatski generali biti pušteni na slobodu i u svoju domovinu.

Hrvatski svjetski kongres kao nevladina udruga svojim aktivnostima, među ostalim, lobira za pravdu i obranu časti Domovinskog rata. U tom smislu je prošle godine održana serija mirnih demonstracija pod krovnim motom „ICTY Injustice- pravda je izgubila ravnotežu“, koja je svoj vrhunac imala 24. rujna 2011. prosvjedom na trgu Plein u Den Haagu. Globalnom akcijom „Jedan narod, jedno srce“ Hrvati diljem svijeta pokazali su tada već da zajednički dišu i ne prihvaćaju političke presude i kriminalizaciju obrambenog Domovinskog rata. Slanjem 100 tisuća Božičnih čestitki hrvatskim generalima u Den Haagu, to je uvjerenje još jednom prisnaženo.

„Sigurni smo u sličan u spjeh akcije „Plamen slobode“ te se nadamo da ce prvostupanjske presude hrvatskim generalima biti revidirane“, kažu voditelji prošlogodišnjeg prosvjednog skupa u Den Haagu, Danijel Lučić i Petar Ćosić, koji slove kao organizatori i najnovije akcije „Plamen slobode“ u ime Hrvatskog svjetskog kongresa.

Danijel Lučić
ICTY - Injustice
Petar Ćosić
Tel: +49 171 7463 714
Justice has lost its balance
Tel: +49 172 685 49 25
Fax: +49 621 501 84 9011
Pravda je izgubila ravnotežu
Fax: +49 6182 781 998
E-Mail: info@icty-injustice.org

E-Mail: info@icty-injustice.org
www.icty-injustice.org

www.icty-injustice.org
No comments: