Monday 4 January 2010

Princ "svjetla" i princ "tame"

Princ "svjetla" i princ "tame"

Nakon prvog kruga izbora za predsjednika republike Hrvatske ostala su na poprištu dva kandidata: Ivo Josipović, kandidat Socijaldemokratske partije, agnostik i zagovaratelj "svjetla", borac protiv "tame" i promotor "nove pravde", te Milan Bandić, nezavisni kandidat i vjernik, zagovaratelj promjena kojima treba čvrsto obraniti ugrožene nacionalne interese.

Dakle, na poprištu su ostala dva svjetonazorski suprotstavljena kandidata: Ivo Josipović, agnostik i zagovaratelj ateističkog liberalizma i pokušaja da se haška pravda koja je velika nepravda umota u blještavu, lažnu i sjajnu novu pravdu kao spas za hrvatski narod i Hrvatsku. Glasanje za Ivu Josipovića iza kojeg je čvrsto stao i dosadašnji predsjednik Stjepan Mesić, Vesna Pusić, Damir Kajin, Milorad Pupovac, Budimir Lončar, nažalost i HSLS uz elitu SDP-a uz anacionalne medije i brojne udruge omogućit će nastavljanje dosadašnje politike rashrvaćenja Hrvatske i daljnje razvodnjavanje hrvatskog nacionalnog i katoličkog identiteta.

Drugi kandidat Milan Bandić, vjernik i domoljub predstavlja onu većinsku katoličku i domoljubnu Hrvatsku koja je potisnuta s političke scene, koja je optuživana kao navodno konzervativna i nacionalistička nudi program obrane nacionalnih interesa i katoličkog identiteta hrvatskog naroda i ostvarivanje tuđmanove pomirdbe i sloge Hrvata Hrvatske, Bosne i Hercegovine i dijaspore, nudi konkretne mjere obrane, časti i dostojanstva Domovinskog rata i što je najvažnije nudi program borbe za dostojanstvo svakog građanina. Bandić želi biti predsjednik u službi građana a ne provoditelj bilo koje stranačke politike.

Kandidat Ivo Josipović bez sumnje je projekt haške politike i nastavljač Mesićeve politike i politike Vesne Pusić i svih onih koji su žrtvovali Hrvate u Bosni i Hercegovini koji su ih prepustili njihovoj gorkoj sudbini, zato nije slučajno što je aktualni predsjednik Stjepan Mesić odmah napao Milana Bandića zbog njegove vrlo razumne i blage izjave o potrebi promjene politike prema Bosni i Hercegovini. Milan Bandić, 14. prosinca 2009. u Mostaru je izjavio:

"Ukoliko u Federaciji BiH ostane preglasavanje i majorizacija te čvrst stav srpskih predstavnika da se nitko ne može vratiti na ognjište, bojim se da to ne će dobro završiti te da Hrvatima ne preostaje ništa drugo nego posegnuti za trećim entitetom. Bandić je rekao i kako ne zagovara niti priželjkuje Treći entitet, ali se boji, ukoliko ne bude dovoljno razuma unutar predstavnika triju naroda u BiH, da je to onda neminovnost."

Dakle, nema nikakve dvojbe da se radi o dva kandidata koja se bitno razlikuju te da je zato izbor jednog ili drugog možda presudan za budućnost Hrvatske i hrvatskog naroda.

Zato je važno da svaki vjernik, domoljub i svaki Hrvat kojem je na srcu Hrvatska domovina izađe na izbore i glasa po svom srcu, da glasa za promjene, da se ne da prevariti velikom manipulacijom koja je na djelu.

Kandidat Ivo Josipović stalno ponavlja:" Glasujte za svjetlo a ne za tamu". Zloupotrebljava biblijski jezik i inverzijom svjetlo pretvara u tamu a tamu u svjetlo. U Bibliji se kaže: "Onaj koji radi što je pošteno dolazi iz svjetla da bi se očitovalo da su njegova djela učinjena u Bogu." Isus traži od ljudi "da budu sinovi svjetla", međutim u Bibliji je jasno da je Bog svjetlo te se između ostalog kaže "tko tvrdi da je u svjetlu a mrzi svoga brata u tami je, a tko ljubi stalno je u svjetlu".

Ivo Josipović inverzijom vjernike proglašava tamom a nevjernike svjetlom, dakle, katolički svjetonazor za njega je tama a ateistički liberalizam je svjetlo. On sebe proglašava "princem svjetla" a vjernika Bandića "princem tame". On Hrvatsku dijeli crno- bijelom tehnikom na svjetlo i tamu, na dobro i zlo s tim da on određuje što je svjetlo a što tama a što dobro a što zlo. Iz Josipovićeve agnostičke bezbožne koncepcije Krist postaje tama a antikrist svijetlo. Zato se može reći "jao vama, koji velite zlu dobro a dobru zlo koji zamjenjujete tamu svjetlom a svjetlo tamom, koji nudite gorko za slatko a slatko za gorko" (prorok Izajija 5.20). Ovome se može dodati jao vama koji ostajete kod kuće, koji prihvatite manipulaciju u kojoj će inverzijom vjera proglasiti tamom a ateizam svjetlom.

Pored nuđenja lažnog "svjetla" i samoreklamerskog preuzimanja titule "princa svjetla", kandidat Ivo Josipović nudi i niz drugih floskula. Između ostalog sebe proglašava spasiteljem Hrvatske, graditeljem pravedne Hrvatske i na svoju zastavu stavlja riječi "nova pravda".

Međutim pod parolom "nove pravde" Ivo Josipović nudi politiku Haške nepravde, haške krivde za hrvatski narod, nudi pravdu za one koji služe haškoj nepravdi. Ivo Josipović nudi pravdu za komunističke zločince jer kao nastavljač Mesićeve politike ne želi dati pravdu žrtvama komunističkih zločina. On nudi Milanovićevu i Pusičkinu pravdu koji slave četnički ustanak u Srbu a uskraćuje pravdu za žrtve tih zločina. On nudi pravdu utemeljenu na ateističkom liberalizmu i služenju centrima moći koji vladaju Hrvatskom. On ne nudi pravdu za Domovinski rat i branitelje nego će i dalje nastaviti politiku u kojoj se optužuju branitelji i državno i vojno vodstvo Hrvatske kao organizatori i provoditelji navodnog zločinačkog pothvata.

Milan Bandić nikada nije rekao ružnu riječ ni o predsjedniku Tuđmanu ni o hrvatskim braniteljima ni o smjenjenim i optuženim hrvatskim generalima. Nije se bojao podržati branitelje u organiziranju Thompsonovog velikog koncerta na trgu Bana Jelačića u povodu njihovog dana jer je uvijek smatrao da je izražavanje domoljublja i ljubavi treba podržavati a ne zabranjivati i sprečavati. Zbog toga su ga pokušali smijeniti kao zagrebačkog gradonačelnika, smijeniti i optužiti za nacionalizam. Bandić je uvijek pomagao posavljacima i svim Hrvatima u Bosni i Hercegovini Uvijek je imao vremena za njihove probleme i nastojao je pomoći. Zbog svega toga se digla kuka i motika na Bandića, zbog svega toga se stvaraju čvrsti savezi protiv Bandića, zbog svega toga je proglašena opća opasnost. Zbog svega toga ga se nastoji onemogućiti svim sredstvima.

Biskupska konferencija je dala okvir i načela za kakvog se predsjednika zalaže. Većinski katolički hrvatski narod i svaki vjernik i domoljub imaju priliku da se dobro zamisle, da odvažu i da onda glasuju za promjene, za povratak Hrvatske na tvrdu obranu nacionalnih interesa i svoga katoličkog identiteta kao garancija našega opstanka.

To su razlozi zbog kojih svjestan svoje odgovornosti kao hrvatski intelektualac pozivam sve građane, cijeli hrvatski narod u Hrvatskoj, u Bosni i Hercegovini i dijaspori da izađu na izbore i odluče o svojoj sudbini.
prof.dr.sci. Zdravko Tomac
- - - - - - - - - - - - - - - Aviso - - - - - - Advertisement - - - - - Oglas- - - - - - - - - - - - - -


Servicios jurídicos – Traducciones – Propiedades inmuebles – Bienes raíces –Sucesiones – Poderes – Inscripción de propiedades – Contratos – Testamentos

Legal services: Civil and commercial – Translations – Real Estate – Probate Proceedings – Powers of Attorney – Property registration – Contracts – Wills

Pravne usluge – Prijevodi – Nekretnine – Ostavinski postupci – Punomoći – Upis pravo vlasništva – Ugovori– Oporuke

Dra. Adriana Smajic – Abogada y Traductora pública de idioma croata – Attorney at Law – Odvjetnica – Abogado croata – Traductor croata http://www.adrianasmajic.blogspot.com/  adriana.smajic@gmail.com

Joza Vrljicak – Master in Economics (Concordia U, Montreal) joza.vrljicak@gmail.com

(+54-11) 4811-8706 (+54-911) 6564-9585 (+54-911) 5112-0000

No comments: