Monday 4 August 2008

Cestitamo Dan pobjede - HDZ - SAD


Cestitamo Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dan Hrvatskih branitelja i 13. Obljetnicu Vojno redarstvene operacije "Oluja"

DANI PONOSA I SLAVE neka se nikad ne zaborave!

Onima koji su časno dali i onima koji su na crti bojišnice bili spremni dati svoj zivot za Domovinu VJECNA HVALA!

A nasem vrhovniku dr. Franji Tudjmanu VJECNA SLAVA I HVALA !

KOOHDZ-za SAD

Frank Bilaver

Predsjednik


Predsjednik Vlade na obiljezavanju

Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Ministarstvu branitelja

Hrvatska izvjestajna novinska agencija, 4. kolovoza 2008. http://www.hina.hr/

ZAGREB - Predsjednik Vlade Ivo Sanader rekao je danas kako je akcija Oluja bila osloboditeljska, pravedna i legitimna obrambena operacija hrvatskih oruzanih snaga, istaknuvsi kako nikome nece dopustiti da baci ljagu na tu akciju. U povijesti svakog naroda postoje datumi koji su iznad svih podjela, razlicitosti i politickih opcija, kazao je Sanader na svecanosti obiljezavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, koji ce se, kako je najavio, od sada i tradicionalno obiljezavati.

Necemo dopustiti nikome, bez obzira je li rijec o internim srpskim razlozima, da pokusa baciti ljagu na Oluju, koja je sjajna i cista pobjeda, izvojevana hrabroscu i mudroscu, izjavio je premijer Sanader na svecanosti u Ministarstvu obitelji, branitelja i medjugeneracijske solidarnosti. Odbacio je "sve sto dolazi ovih dana iz Srbije", porucivsi kako bi bilo puno pametnije i mudrije da Srbija unutarnje probleme rijesi tako da se suoci s prosloscu i velikosrpskom politikom Slobodana Milosevica te da je se definitvno odrekne.

Necemo dopustiti da na Oluju i sve blistave pobjede padne ljaga, kazao je naglasivsi da oni koji su nakon Oluje ucinili necasna djela i zlodjela moraju odgovarati. "Necemo dopustiti da povijest hrvatskog Domovinskog rata pa i povijest na ovom dijelu Europe pise netko drugi, s drugim ambicijama i s drugih pozicija", istaknuo je. Iskazao je priznanje prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tudjmanu, koji je predvodio i te operacije, kao i svim hrvatskim braniteljima, obiteljima poginulih hrvatskih branitelja, te svima koji su stradali u ratu ili pridonijeli pobijedi. "Znam da nijedna hrvatska vlast u buducnosti nece vise na ponizavajuci nacin govoriti o hrvatskim braniteljima", rekao je ocijenivsi kako to ne znaci "stvaranje nove kaste, kao sto je u socijalizmu i komunizmu bio SUBNOR, vec odavanje priznanja i zahvalnosti onima koji se nisu ustrucavali riskirati zivot za slobodu Hrvatske.

Izrazio je nadu da ce Hrvatska u NATO-u biti i prije ceremonije obiljezavanja 60. obljetnice te organizacije. Govoreci o EU, Sanader je rekao kako je "vrlo blizu, a to znaci kroz godinu dana i koji mjesec, zavrsetak pregovora". Tada ostaje tehnicki dio posla ratifikacije ugovora izmedju Hrvatske i EU koji bi mogao potrajati godinu dana, kazao je. Na svecanosti u Ministarstvu bili su predstavnici udruga hrvatskih branitelja na drzavnoj razini, ali i clanovi Odbora za ratne veterane Hrvatskog sabora i clanovi Savjeta za hrvatske branitelje Ministarstva branitelja, te ministri iz Vlade, predstavnici HV-a, vojni ordinarij te drugi visoki gosti.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i medjugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor istaknula je da ce se zrtva hrvatskih branitelja i hrabrost postivati u Hrvatskoj te ce biti svakodnevna briga svih nas. Porucila je svim braniteljima diljem Hrvatske da su najzasluzniji za slobodnu, samostalnu, neovisnu i demokratsku Hrvatsku. Hina

----------------------------------


2. Predsjednik Vlade o izjavi srbijanskog predsjednika Tadica

Hrvatska izvjestajna novinska agencija, 4. kolovoza 2008. http://www.hina.hr/

ZAGREB - Srbija ima puno problema no nece ih rijesiti tako da usmjerava pozornost s internih problema na Hrvatsku, izjavio je predsjednik Vlade RH Ivo Sanader komentirajuci izjavu srbijanskog predsjednika Borisa Tadica o akciji Oluja u kojoj je kazao kako ocekuje od Hrvatske "ispriku za zlocine pocinjene nad pripadnicima srpskog naroda". "Srbija ima puno problema i zelim im da svoje probleme rijese, ali definitivno ih nece rijesiti tako da usmjeravaju pozornost s internih problema na Hrvatsku" izjavio je premijer Ivo Sanader na danasnjem obiljezavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

"On govori o tome da se netko treba ispricati za zlocine i necasna djela nakon Oluje. Prvo cemo proslaviti Oluju i ne mozemo na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i velike hrvatske pobjede govoriti o tome vec nakon Oluje", kazao je premijer Sanader. Srbijanski predsjednik Boris Tadic izjavio je u nedjelju da srpski narod godisnjicu akcije "Oluja", u kojoj je ubijeno i nestalo blizu 2.000 ljudi, oplakuje kao dan velike tuge i nesrece, te da ocekuje od Hrvatske ispriku za zlocine pocinjene nad pripadnicima srpskog naroda. Zatrazio je od hrvatskih vlasti da ispitaju zlocine pocinjene za vrijeme vojno-redarstvene akcije "Oluja" 1995. godine, kao i da se intenzivira i ubrza potraga za nestalima u toj akciji. Hina

Studia Croatica
____________________________

- - - - - - - - - - - - - - - Aviso - - - - - - Advertisement - - - - - Oglas- - - - - - - - - - - - - -


Servicios jurídicos – Traducciones – Propiedades inmuebles – Bienes raíces –Sucesiones – Poderes – Inscripción de propiedades – Contratos – Testamentos

Legal services: Civil and commercial – Translations – Real Estate – Probate Proceedings – Powers of Attorney – Property registration – Contracts – Wills

Pravne usluge – Prijevodi – Nekretnine – Ostavinski postupci – Punomoći – Upis pravo vlasništva – Ugovori– Oporuke

Dra. Adriana Smajic – Abogada y Traductora pública de idioma croata – Attorney at Law - Odvjetnica

http://www.adrianasmajic.blogspot.com/  adriana.smajic@gmail.com

Joza Vrljicak – Master in Economics (Concordia U, Montreal)

joza.vrljicak@gmail.com

(+54-11) 4811-8706 (+54-911) 6564-9585 (+54-911) 5112-0000

No comments: