Sunday 27 November 2016

24 Veterani Hajduka 1977-2012 - Branka Bezic Filipovic

Branka Bezic Filipovic - Veterani Hajduka 1977-2012
Kazalo:

24 Veterani Hajduka - Branka Bezić Filipović

CRNA GORA, 2007. godine

     Malo izaslanstvo Hajduka, u kojem su bili Dragan HolcerIvica Hlevnjak i Ante Ivković, po nalogu kluba bilo je poslano u Tivat da bi nazočilo obnovi hrvatskog društva Napredak. Tamo su upoznali don Antu Dragobratovića, župnika iz Dobrote, i rodila se ideja da Veterani Hajduka dođu na gostovanje u Crnu Goru. Kako je vrijeme prolazilo, a do toga nije došlo, Ivković je predložio da to organizira splitski ured Hrvatske matice iseljenika. Voditeljica ureda Branka Bezić Filipović odmah se povezala s Hrvatskim građanskim društvom Crne Gore Kotor i tajnikom Tripom Schubertom i sve se brzo dogovorilo za lipanj 2007. godine.

     To se poklopilo s jednim bitnim događajem za susjednu nam državu. Par dana prije puta, Veterani Hajduka su bili u Zagrebu u posjet premijeru Ivi Sanaderu i njemu su najavili put. On ih zdušno podupro rekavši da je to dolično jer da će Republika Hrvatska idućeg dana priznati Crnu Goru kao samostalnu državu. Tako je Hajduk otišao u Kotor prvi put nakon 41 godinu.

Vodstvo puta: Ante IVKOVIĆ
                        Branka Bezić FILIPOVIĆ

Momčad:

1.     Tonči GABRIĆ                            
2.     Dean RAČUNICA                
3.     Nenad PRALIJA
4.     Mladen JURIĆ
5.     Ante IVKOVIĆ
6.     Ante MIŠE
7.     Željko MIJAČ
8.     Stipe ANDRIJAŠEVIĆ
9.     Nikica CUKROV
10.                        Goran ŠUŠNJARA
11.                        Ivan BALIĆ
12.                        Stipe RADOVANČIĆ
13.                        Goran BRAILO
14.                        Vinko DUJMOVIĆ
15.                        Jurica JERKOVIĆ
16.                        Dragan HOLCER, trener
17.                        Mate ORDULJ (gost)

     Ovo je bio prvi nogometni susret od osamostaljenja dviju država: Hrvatske i Crne Gore. Mada se radilo o prijateljskoj utakmici veterana, privukao je iznimno veliku pozornost. Na igralištu nogometnog kluba Bokelj u Kotoru okupilo se oko 1500 gledatelja. Bila je podignuta i Hajdukova zastava na kojoj je pisalo Hajduk živi vječno, vlasništvo Ratka Vujovića kojega nazivaju Hajdukovim veleposlanikom u Kotoru. Dvoboj je započeo intoniranjem dviju himni.

No comments: