Tuesday 10 November 2009

Predstavljanje izbornog programa i webstranice predsjednickog kandidata HDZ-a dr. Andrije Hebranga

Predstavljanje izbornog programa i webstranice predsjednickog kandidata HDZ-a dr. Andrije Hebranga

Za Milana Bandica imam samo jednu recenicu - tko nije vjeran svojoj stranci, nece biti vjeran ni svojim biracima, komentirao je danas HDZ-ov predsjednicki kandidat Andrija Hebrang kandidaturu zagrebackog gradonacelnika Milana Bandica. Hebrang je to rekao na konferenciji za novinare u sredisnjici HDZ-a, na kojoj je predstavio svoju web stranicu www.hebrang.com i na kojoj su clanovi Predsjednistva HDZ-a potpisali njegovu kandidaturu.

Prvi potpis u potporu Hebrangovoj kandidaturi dala je predsjednica stranke i hrvatske vlade Jadranka Kosor, koja je uvjerena da ce Hebrang na izborima "ostvariti izvrstan rezultat". "Evo, prvi zenski potpis za srecu", rekla je Kosor, podsjetivsi da zene cine 52 posto ukupnoga birackog tijela u Hrvatskoj. Izvijestila je i da je Predsjednistvo HDZ-a na kratkoj sjednici razgovaralo i o predsjednickoj kandidaturi Dragana Primorca, koji je, sukladno stranackom Statutu, zbog isticanja vlastite kandidature, automatski izbrisan iz clanstva u HDZ-u. "To je nesto sto je Primorac i sam mogao ocekivati, jer je Statut stranke jasan", objasnila je Kosor, podsjetivsi da su sva tijela HDZ-a odlucila da ce predsjednicki kandidat stranke biti Andrija Hebrang.

Sam Hebrang je, pak, istaknuo da se od svojih protukandidata razlikuje po tome sto, osim kritika, predlaze i rjesenja, u kojima, kaze, koristi svoje visedesetljetno iskustvo na razlicitim podrucjima. "Razlikujem se i po tome sto sam dosljedan politicar, vjeran svojoj stranci, jer tko nije vjeran svojoj stranci, nece biti vjeran ni svojim biracima", rekao je. Hebrang istice da je najsiromasniji medju kandidatima te da zajednicka imovina njega i supruge ne prelazi polovicu placa koje su zaradili tijekom radnog vijeka. Ustvrdio je i da je jedini medju kandidatima dragovoljac Domovinskog rata od prvog dana.

Hebranga ne obeshrabruju rezultati anketa, koje ga svrstavaju medju nepopularnije kandidate. Podsjetio je da su ankete i ranije njemu i stranci prognozirale izborne neuspjehe, ali da su izborni rezultati pokazali suprotno. "Ankete su politicko oruzje i ja ga prihvacam", porucio je Hebrang. Upitan hoce li, po uzoru na protukandidate, biracima sto dijeliti, Hebrang je odgovorio kako ce u kampanji dijeliti samo svoj program i jamstvo da ce u iducih pet godina kao predsjednik dostojanstveno zastupati drzavu i da nece lose govoriti o svojim prethodnicima. "Mislim da je to vrijednije od naranci", rekao je.

Biracima je porucio da ce kao predsjednik nastojati da povoljno okruzje EU Hrvatska iskoristi za dosezanje europskih standarda, da ce se zalagati za provedbu reformi, desetogodisnje opce obrazovanje koje ce biti potpuno besplatno, ukljucujuci udzbenike i prijevoz, te smanjenje broja predmeta sa sadasnjih 15 na prosjecno devet po godini. Najavio je da ce nacionalne simbole, medju kojima su zastava i himna, dici na razinu postovanja, te da ce postovati Crkvu, ali i pravila sekularne drzave. U vanjskoj politici obecava uvodjenje predstojnika za gospodarstvo, koji ce traziti nova trzista, a kazao je i kako ce depolitizirati sigurnosne sluzbe i odstraniti bilo kakvu vezu izmedju obavjestajne zajednice i podzemlja.

Video:
http://www.hebrang.com/default.aspx?id=37
- - - - - - - - - - - - - - - Aviso - - - - - - Advertisement - - - - - Oglas- - - - - - - - - - - - - -


Servicios jurídicos – Traducciones – Propiedades inmuebles – Bienes raíces –Sucesiones – Poderes – Inscripción de propiedades – Contratos – Testamentos

Legal services: Civil and commercial – Translations – Real Estate – Probate Proceedings – Powers of Attorney – Property registration – Contracts – Wills

Pravne usluge – Prijevodi – Nekretnine – Ostavinski postupci – Punomoći – Upis pravo vlasništva – Ugovori– Oporuke

Dra. Adriana Smajic – Abogada y Traductora pública de idioma croata – Attorney at Law – Odvjetnica – Abogado croata – Traductor croata http://www.adrianasmajic.blogspot.com/  adriana.smajic@gmail.com

Joza Vrljicak – Master in Economics (Concordia U, Montreal) joza.vrljicak@gmail.com

(+54-11) 4811-8706 (+54-911) 6564-9585 (+54-911) 5112-0000

No comments: