Friday 6 November 2009

Kosor: HDZ je pobjednicka stranka


Kosor: HDZ je pobjednicka stranka
Predstavljen program za predsjednicku kampanju Andrije Hebranga. Predsjednicki kandidat HDZ-a zalaze se za obvezno i besplatno desetogodisnje obrazovanje, ukljucujuci i besplatne udzbenike i prijevoz. Broj bi predmeta s 15 do 17 smanjio na samo devet.
Mi smo pobjednicka stranka i s pobjednickim duhom ulazimo i u ovu kampanju. Potpuno smo uvjereni da ce nas predsjednicki kandidat Andrija Hebrang imati i vise nego odlican rezultat, kazala je u cetvrtak predsjednica Vlade Jadranka Kosor, koja je prva stavila potpis na listu potpore za predsjednickog kandidata HDZ-a Andrije Hebranga. Nije tajila uvjerenje da ce se skupiti i daleko vise od 10.000 potrebnih potpisa podrske biraca kako bi HDZ-ov kandidat stekao i formalne uvjete za ulazak u predsjednicku utrku. “Ovo je za srecu - zenski potpis prvi, sto doktor Hebrang sigurno cijeni jer je u birackom tijelu 52 posto zena”, rekla je Kosor. Pritom je izvijestila da je HDZ izbrisao iz clanstva stranke Dragana Primorca zbog kandidature za predsjednicke izbore.

Hrvatska u iducih pet godina ulazi u Europsku uniju i o svima nama, a najvecim dijelom o predsjedniku, ovisi hocemo li tamo biti formalna, pasivna clanica ili cemo iskoristiti povoljno okruzje i dovesti Hrvatsku na visoke europske standarde zivota”, kazao je u cetvrtak Andrija Hebrang u HDZ-ovu stozeru, predstavljajuci svoj program i internetsku stranicu kao predsjednickog kandidata.
Uvjeren kako Hrvatska moze doseci europske standarde, u svom je programu predstavio podrucja u kojima bi kao predsjednik aktivno sudjelovao, i vec sad je ponudio konkretne prijedloge, a to se prije svega odnosi na gospodarstvo i poljoprivredu.

Ako hocemo dosegnuti europske standarde, moramo, prije svega, uciniti hrvatski proizvod konkurentnim, za sto je potrebno provesti cijeli niz reformi. Prije svega poreznog sustava, doprinosa, parafiskalnih nameta, socijalnih osiguranja, pravosudja, i sve to u onom dijelu gdje mogu hrvatski proizvod rasteretiti birokratskih barijera i gdje treba jos vise pojacati borbu protiv korupcije i kriminala, kazao je Hebrang i ocijenio da predsjednik ne mora nuzno biti kriticar Vlade nego i konstruktivni predlagatelj rjesenja.

Dok Vlada radi silnu operativu, predsjednik moze okupiti strucnjake, i ljevice i desnice, kao i one iz inozemstva te osmisliti reforme koje nas cekaju, ocijenio je HDZ-ov predsjednicki kandidat. Pod motom 'znanje je hrvatsko bogatstvo' nudi i rjesenja za reformu obrazovnog sustava po uzoru na EU. Zalaze se za obvezno i besplatno desetogodisnje obrazovanje, ukljucujuci i besplatne udzbenike i prijevoz. Broj bi predmeta sa sadasnjeg prosjeka od 15 do 17 smanjio na samo devet. “To znaci prepoloviti i djacku knjigu i torbu te uvesti vise prakticne nastave, a ne samo gomilanje znanja kao sto je sad”, iznio je Hebrang. Nije izostavio i umirovljenike za koje predlaze da se uvede mogucnost djelomicnog radnog vremena, za one koji to zele, potom institucije koje bi se brinule o slobodnom vremenu umirovljenika, a drzavi bi namijenio ulogu jamca nad nekretninama umirovljenika za koje bi drzava dozivotno uzdrzavala.

U programu se zalozio i za depolitizaciju te profesionalizaciju sigurnosno-obavjestajnih sluzbi radi ucinkovitosti u borbi protiv kriminala. Svoj odnos prema Crkvi, ako pobijedi na predsjednickim izborima, vidi u prijateljskom ozracju “buduci da predsjednik ne smije ratovati s Crkvom nego biti primjer njenog postivanja, kao i postivanja pravila sekularne drzave”, porucio je Hebrang.
Posebna pozornost u njegovu programu posvecena je i nacionalnom ponosu za koji Hebrang smatra da se u narodu izgubio.
“Mi smo zemlja koja je izgubila svoj drzavni i drzavotvorni ponos u proteklih deset godina. Dan drzavnosti postao je kao i svaki neradni dan”, ocijenio je Hebrang i nastavio da bi se taj dan trebao slaviti uz zastave i vatromet, a drzavno znakovlje podignuti na europsku razinu postivanja. Nadovezao se i na Domovinski rat koji takodjer treba vratiti na “mjesto koje zasluzuje”. “Zlocine treba osuditi, ali i isticati junacka djela i u udzbenicima i medijima, sto danas nemamo”, zakljucio je Hebrang.

Kosor: Mi smo pobjednicka stranka

”Mi smo pobjednicka stranka i s pobjednickim duhom ulazimo i u ovu kampanju. Potpuno smo uvjereni da ce nas predsjednicki kandidat Andrija Hebrang imati i vise nego odlican rezultat”, kazala je u cetvrtak predsjednica Vlade Jadranka Kosor, koja je prva stavila potpis na listu potpore za predsjednickog kandidata HDZ-a Andrije Hebranga. Nije tajila uvjerenje da ce se skupiti i daleko vise od 10.000 potrebnih potpisa podrske biraca kako bi HDZ-ov kandidat stekao i formalne uvjete za ulazak u predsjednicku utrku. “Ovo je za srecu - zenski potpis prvi, sto doktor Hebrang sigurno cijeni jer je u birackom tijelu 52 posto zena”, rekla je Kosor. Pritom je izvijestila da je HDZ izbrisao iz clanstva stranke Dragana Primorca zbog kandidature za predsjednicke izbore.

Andrija Hebrang za sebe smatra da je dosljedan politicar jer ne mijenja stranku, a za one koji to cine smatra da nisu vjerni ni svojim biracima, a to je porucio i za Milana Bandica, zagrebackoga gradonacelnika i od istoga dana takodjer predsjednickog kandidata. Svojim adutom smatra i osobnu imovinu. “Za razliku od vecine ostalih kandidata, ukupna visina imovina supruge i mene je jednaka polovini zbroja nasih placa kroz nas radni vijek. U politici nisam stekao nista vise od onoga sto je pokriveno placama moje supruge i mene”, kazao je Hebrang nazvavsi se 'najsiromasnijim kandidatom', sto ga cini ponosnim. Istaknuo je da je i jedini medju ostalim kandidatima dragovoljac Domovinskog rata. “Drugi imaju puna usta domoljublja, ali kad se trebalo staviti na raspolaganje oni su Domovinski rat prespavali”, porucio je Hebrang. Rezultati dosadasnjih anketa, kazao je, ne obeshrabruju ga. “Ankete su politicko oruzje”, kazao je Hebrang.

Vjesnik
06. 11. 2009.
Katarina Dimitrijevic Hrnjkas

- - - - - - - - - - - - - - - Aviso - - - - - - Advertisement - - - - - Oglas- - - - - - - - - - - - - -


Servicios jurídicos – Traducciones – Propiedades inmuebles – Bienes raíces –Sucesiones – Poderes – Inscripción de propiedades – Contratos – Testamentos

Legal services: Civil and commercial – Translations – Real Estate – Probate Proceedings – Powers of Attorney – Property registration – Contracts – Wills

Pravne usluge – Prijevodi – Nekretnine – Ostavinski postupci – Punomoći – Upis pravo vlasništva – Ugovori– Oporuke

Dra. Adriana Smajic – Abogada y Traductora pública de idioma croata – Attorney at Law – Odvjetnica – Abogado croata – Traductor croata http://www.adrianasmajic.blogspot.com/  adriana.smajic@gmail.com

Joza Vrljicak – Master in Economics (Concordia U, Montreal) joza.vrljicak@gmail.com

(+54-11) 4811-8706 (+54-911) 6564-9585 (+54-911) 5112-0000

No comments: