Wednesday 19 September 2012

Studia Croatica na Internetu i na elektronskom obliku


STUDIA CROATICA NA INTERNETU I NA ELEKTRONSKOM OBLIKU
Časopis Studia Croatica, koji ove godine obilježava svoju 52. obljetnicu, prisutan je na Internetu od 1996. godine.
Danas izdajemo naš časopis na nekoliko web stranica i platforma. Naš najvažniji sajt je www.studiacroatica.org.
Imamo također tri bloga od kojih je najvažniji: www.studiacroatica.blogspot.com .
S druge strane, prisutni smo na Facebook-u (www.facebook.com/studiacroatica ) i na Twitter-u.
Studia Croatica ima danas na Internetu preko 20500 stranice ukupno, uglavno na španjolskom jeziku, ali postoji također dosta teksta na engleskom, francuskom i hrvatkom jeziku. S toga, Studia Croatica se nalazi između naj večih web-stranica u hrvatskom iseljeništvu.
Od godine 2007. počeli smo stavljati video snimke (video clips) na Youtube (www.youtube.com/studiacroatica ). Dan danas imamo na Youtube 783 video clipa (kratke video snimke). Svaka snimka traje prosječno 4 minuta. A ukupno trajanje svih snimaka je 52 sata. To znači da bi čovjek trebao gledati stalno -dan i noč- više od dva dana bez prestanka, da bi sve mogao pogledati.
Prije 12 godina, prigodom 40. obljetnice časopisa, izdali smo naš prvi CD-ROM, a nakon toga, izdali smo još dva.
Godine 2010. stavili smo cijelu kolekciju revije koja je izdana na papiru (od 1960. do 2004. godine), u oblik elektronse knjige (e-book), to znači 11.800 stranica.
Bilten putem emaila
Studia Croatica redovito šalje -obično jedanput tjedno- bilten na španjolskom jeziku u kojem objavljujemo razne informacije o Hrvatskoj i o hrvatskoj zajednici u Argentini.
Šaljemo taj bilten na 4700 elektronske adrese, što znači da godišno šaljemo oko 250000 elektroniskih poruka.
Studia Croatica je važan -a puno puta jedini- izvor informacija o hrvatskim temama.
Informacije koje objavljuje Studia Croatica koriste i drugi hrvatski mediji u regiji, kao što su radio programi i druge web stranice
Mnoge hrvatske organizacije nam se obraćaju kada žele objaviti nešto ili proširiti bilo koji događaj. Na taj način Studia Croatica surađuje s brojnim hrvatskim udrugama i osobama diljem svijeta, a posebno u Argentini i u Južnoj Americi, u Sjevernoj Americi i u Hrvatskoj.

No comments: