Monday 7 May 2012

Hrvatski Svjetski Kongres - Press obavijest 04.05.2012


CROATIAN WORLD CONGRESS – HRVATSKI SVJETSKI KONGRES

NGO in Special Consultative Status with the Economic and Social Council of United Nations

ICTY Injustice - pravda je izgubila ravnotežu



Press obavijest 04.05.2012.

PLANETARNA PODRŠKA „PLAMENU SLOBODE“

Nova globalna akcija Hrvatskog svjetskog kongresa pod nazivom „Plamen slobode“ u znak podrške hrvatskim uznicima u Den Haagu i obrane digniteta Domovinskog rata i vojno-redarstvene operacije „Oluja“, nailazi na izuzetan interes Hrvata u cijelom svijetu.

Samo tjedan dana nakon prve najave globalne akcije „Plamen slobode“, u gotovo stotinu gradova u dvadesetak različitih zemalja potvrđeno je da će hrvatski vjernici uoči ili tijekom nedjeljnog euharistijskog slavlja 13. svibnja 2012. pokazati zajedništvo u molitvi i zapaliti svijeću kao znak suosjećanja s haaškim uznicima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Globalna akcija „Plamen slobode“ održat ce se dan uoči početka Žalbenog vijeća u Den Haagu u postupku protiv Ante Gotovine i Mladena Markača. Organizator akcije je Hrvatski svjetski kongres, a svoju podršku iskazali su, među ostalima, braniteljska udruga „Zavjet“, Braniteljski Portal iz Knina i razne navijačke skupine. Podsjećamo, svi hrvatski vjernici pozivaju se ponijeti bijelu svijeću na misno slavlje 13. svibnja 2012. i na nju nalijepiti etiketu s natpisom „Plamen slobode“. Odgovarajuće etikete već su dostavljene hrvatskim katoličkim misijama i zajednicama diljem svijeta. Etikete za iseljeništvo se i dalje mogu naručiti pod adresom info@icty-injustice.org.

„Zahvaljujemo na mnogobrojnim pozitivnim reakcijama i porukama podrške „Plamenu slobode“. S krunicom oko vrata i molitvom na usnama Hrvati su izašli kao pobjednici iz Domovinskog rata, sačuvali su i oslobodili svoje domove i ognjišta. I dalje nam je potrebno zajedništvo kako bismo savladali probleme današnjice, ali i obranili čast obrambenog Domovinskog rata. Nadamo se i uvjereni smo da će „Plamen slobode“ pridonijeti vraćanju pravde u ravnotežu“, ističu Danijel Lučić i Petar Ćosić u ime organizatora Hrvatskog svjetskog kongresa.  



Danijel Lučić
ICTY - Injustice
Petar Ćosić
Tel: +49 171 7463 714
Justice has lost its balance
Tel: +49 172 685 49 25
Fax: +49 621 501 84 9011
Pravda je izgubila ravnotežu
Fax: +49 6182 781 998
E-Mail: info@icty-injustice.org

E-Mail: info@icty-injustice.org
www.icty-injustice.org

www.icty-injustice.org

No comments: