Wednesday 9 December 2009

Tiskovna konferencija predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor i predsjednickog kandidata HDZ-a dr. Andrije Hebranga

- - - - - - - - - - - - - - - Aviso - - - - - - Advertisement - - - - - Oglas- - - - - - - - - - - - - -


Servicios jurídicos – Traducciones – Propiedades inmuebles – Bienes raíces –Sucesiones – Poderes – Inscripción de propiedades – Contratos – Testamentos

Legal services: Civil and commercial – Translations – Real Estate – Probate Proceedings – Powers of Attorney – Property registration – Contracts – Wills

Pravne usluge – Prijevodi – Nekretnine – Ostavinski postupci – Punomoći – Upis pravo vlasništva – Ugovori– Oporuke

Dra. Adriana Smajic – Abogada y Traductora pública de idioma croata – Attorney at Law – Odvjetnica – Abogado croata – Traductor croata http://www.adrianasmajic.blogspot.com/  adriana.smajic@gmail.com

Joza Vrljicak – Master in Economics (Concordia U, Montreal) joza.vrljicak@gmail.com

(+54-11) 4811-8706 (+54-911) 6564-9585 (+54-911) 5112-0000
Izborni stozer dr. Andrije Hebranga
08. 12. 2009.
Tiskovna konferencija predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor i predsjednickog kandidata HDZ-a dr. Andrije Hebranga
Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor pozvala je danas sve clanove stranke na puni angazman u zavrsnici kampanje predsjednickih izbora, kako bi HDZ-ovu kandidatu Andriji Hebrangu osigurali ulazak u drugi krug i izbornu pobjedu. "HDZ-ovi kandidati nikako ne mogu biti oni koji su napustili stranku. Mi nemamo prikrivenih kandidata. Nista ne prikrivamo, igramo otvoreno, a nas jedini kandidat je Andrija Hebrang, koji je i najbolji kandidat i najbolje rjesenje za Hrvatsku", porucila je predsjednica HDZ-a s konferencije za novinare u stranackoj sredisnjici.

Sve clanove HDZ-a pozvala je da u zavrsnici kampanje daju sve od sebe, porucivsi da od svih 220 tisuca ocekuje 24-satni angazman. "Ako su do sada u kampanji radili 12, od sada trebaju raditi 24 sata, bez obzira na blagdane", kazala je Kosor, isticuci da pecenje blagdanskih kolaca ne smije umanjiti angazman HDZ-ovaca. "Sada, u zavrsnici kampanje ocekujem apsolutnu potporu clanstva, da rade, obilaze kuce te prijateljima i poznanicima govore, ne samo o programu, nego i detalje iz zivota i rada Andrije Hebranga", rekla je Kosor, nazivajuci Hebranga svojim dragim prijateljem.

Na pitanje kako ce se HDZ postaviti prema svojim nacelnicima opcina koji su ugostili Milana Bandica, Kosor je odgovorila kako je rijec o dobrim ljudima, koji imaju potrebu ugostiti putnika namjernika. "No, od danas nema pruzanja utocista", porucila je Kosor te dodala da drugi kandidati od HDZ-ovih gradonacelnika mogu dobiti samo malo vode, ako bez nje ne mogu prezivjeti. Sam Hebrang pozalio se, pak, da njegovi protukandidati ne zele dokazati porijeklo svoje imovine. "Da pokazu, brzo bi se prepolovio broj kandidata, a gradjani bi lakse zaokruzili", ocijenio je Hebrang.

"Ovo je kampanja financijskih mocnika. Minutaza i cijena oglasavanja na televiziji pokazuje da tzv. nezavisni kandidati imaju puno vise novca od kandidata velikih stranaka", ustvrdio je Hebrang. HDZ-ov predsjednicki kandidat misli da mu saborska rasprava o povjerenju ministru Bozidaru Kalmeti nece nastetiti u kampanji. "Mislim da mi nece nastetiti, jer cijela vlada ide za tim da kad se radi o borbi protiv kriminala to ne radi politika nego nadlezne institucije. Ovdje se radi o politickom prepucavanju", kazao je Hebrang.

Zamoljena da komentira poziv predsjednika Stjepana Mesica da USKOK istrazi ulogu bivseg premijera Ive Sanadera u prodaji INA-e madjarskom MOL-u, premijerka Kosor je podsjetila da je INA prodana za mandata vlade Ivice Racana te da je tada ostavljena mogucnost revizije ugovora. U medjuvremenu su prodane dionice iz braniteljskog fonda, no da se cekalo u trenutku kad su dionice bile po 2.800 kuna, braniteljski bi fond mnogo izgubio, objasnila je Kosor. Kosor nije zeljela komentirati Mesicevu navodnu namjeru da pomiluje Hrvoja Petraca, a Hebrang je, pak, kazao kako ne zna bi li pomilovao Petraca jer nema dovoljno informacija.

No comments: