Friday 20 June 2008

5.obljetnica Beatifikacije I.Merza

U nedjelju 22. lipnja 2008. navršava se pet godina kako je Papa Ivan Pavao II. u Banjoj Luci proglasio Ivana Merza blaženim.

S tim u svezi obavještavamo Vas o ovim zbivanjima:

1. PAPA BENEDIKT XVI. PODSJETIO NA 5.OBLJETNICU BEATIFIKACIJE IVANA MERZA
U srijeda, 18. VI. 2008. na generalnoj audijenciji Sveti Otac uputio je POZDRAV HRVATSKIM HODOČASNICIMA NA HRVATSKOM JEZIKU u kojem je spomenuo petu obljetnicu beatifikacije Ivana Merza i potaknuo je vjernike da slijede njegov primjer vjere i pobožnosti. Evo Papinih riječi: Poseban pozdrav upućujem hrvatskim hodočasnicima, a osobito vjernicima župe Svetoga Ivana Apostola iz Zagreba. O skoroj petoj obljetnici proglašenja Ivana Merza blaženim, potičem vas da i vi svoju vjeru svakodnevno potvrđujete pobožnošću i djelima ljubavi. Hvaljen Isus i Marija!

2. U SUBOTU, 21.VI. 2008. od 17 do 18 sati možete čuti na RADIO MARIJI prikaz Beatifikacije prema tonskim zapisima od prije pet godina. Čut ćemo glas Pape Ivana Pavla II., najvažnije dijelove sv. mise beatifikacije i ostale zanimljive sadržaje. Radio Marija-hrvatski program osim na radio-valovima u Zagrebu, 96,4 - Splitu 97,2 - i Virovitici 88,3 - može se slušati PO CIJELOM SVIJETU:
1. preko INTERNETA: http://www.radiomarija.hr/programUzivo.asp
2. preko SATELITA: HOTBIRD 13E, 12.520 V


SREDIŠNJA PROSLAVA 5. OBLJETNICE BEATIFIKACIJE U BANJOJ LUCI U SUBOTU I NEDJELJU, 21. I 22. LIPNJA 2008.:
U subotu, 21.6. predviđen je u poslijepodnevnim satima ovaj program: u 14 sati – blagoslov i otvaranje Caritasovog socijalnog centra - Doma za starije osobe –na Petrićevcu na mjestu gdje se bila održala svečanost beatifikacije bl. Ivana Merza. 15.00 – 16.30 sati – Donatorski ručak za obnovu porušene crkve na Petrićevcu. Ručak će se održati uz temelje porušene crkve . Od 17.00 – 19.00 sati – Internetska video-konferencija iz dvorane Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci. U 19.00 sati – Svečani koncert u banjalučkoj katedrali. U 20.00 sati – Prijem za uzvanike u Biskupskom ordinarijatu. Pozvani su svi dužnosnici Države, Entiteta, županija (kantona), te veći broj poslovnih ljudi i predstavnici institucija iz Bosne i Hercegovine, kao i Predsjednik Vlade Republike Hrvatske, predstavnici županija i tvrtki iz RH, te drugi naši dobročinitelji.

U nedjelju, 22. lipnja, pored temelja porušene crkve slavit će se svečano misno bogoslužje s početkom u 10.30 sati i obaviti blagoslov gradnje nove župne crkve. Misno slavlje, blagoslov gradilišta kao i blagoslov Caritasovog centra predvodit će apostolski nuncij u BiH nadbiskup mons. Alessandro D'Errico. Slavlju sv. mise će prethoditi – u 9.30 sati otvaranje prigodne izložbe fotografija sa svečanosti beatifikacije bl. Ivana Merza, a u 10.00 sati prigodni umjetnički program o liku Sluge Božjega Pape Ivana Pavla II. Poslije svete mise predviđen je prigodni glazbeni program. Pozvani su svi sadašnji i nekadašnji župljani župa banjolučkog kraja, osobito župe Petrićevac, a očekuje se dolazak vjernika i iz drugih krajeva Banjolučke biskupije i okolnih (nad)biskupija.

Slike s beatifikacije bl. Ivana Merza 22. lipnja 2003. koje će vas podsjetiti na taj radostan događaj možete pogledati na web-stranici Banjalučke biskupije: http://www.biskupija-banjaluka.org/fotokronika.htm

________________________________
Studia Croatica
- - - - - - - - - - - - - - - Aviso - - - - - - Advertisement - - - - - Oglas- - - - - - - - - - - - - -


Servicios jurídicos – Traducciones – Propiedades inmuebles – Bienes raíces –Sucesiones – Poderes – Inscripción de propiedades – Contratos – Testamentos

Legal services: Civil and commercial – Translations – Real Estate – Probate Proceedings – Powers of Attorney – Property registration – Contracts – Wills

Pravne usluge – Prijevodi – Nekretnine – Ostavinski postupci – Punomoći – Upis pravo vlasništva – Ugovori– Oporuke

Dra. Adriana Smajic – Abogada y Traductora pública de idioma croata – Attorney at Law - Odvjetnica

http://www.adrianasmajic.blogspot.com/  adriana.smajic@gmail.com

Joza Vrljicak – Master in Economics (Concordia U, Montreal)

joza.vrljicak@gmail.com

(+54-11) 4811-8706 (+54-911) 6564-9585 (+54-911) 5112-0000

No comments: