Friday 10 May 2019

Svečano otvorenje izložbe čileansko-hrvatske umjetnice Katarine Vuković


Svečano otvorenje izložbe čileansko-hrvatske umjetnice Katarine Vuković

Hrvatska matica iseljenika poziva vas na svečano otvorenje  multimedijalne izložbe pod naslovom  „DOM - Zapis sjećanja na tijelo“ dizajnerice, likovne umjetnice i savjetnice za kulturu Karine Vuković iz  Čilea, koje će se održati u srijedu 15. svibnja 2019., s početkom u 12 sati u auli Hrvatske matice iseljenika, Trg Stjepana Radića 3, Zagreb. Izložba se održava u sklopu V. DANA ČILEANSKE KULTURE U HRVATSKOJ

Kratak opis izvedbe:
Uz prezentaciju i / razgovor o projektu Karine Vuković koja uporabom kostima simbolički ostvaruje "re-imigraciju", inspirirana sjećanjem na Katarinu Šaronić, očevu prabaku koja je početkom 1900 - ih odselila u Južnu Ameriku. Djelo je posvećeno Pedru Vukoviću (Počivao u miru!) Tijekom prezentacije govorit će se  o ideji, motivu i razvoju projekta te njegovom  utjecaju  u Čileu i Hrvatskoj.

Životopis umjetnice:
Karina Vuković je arhitektica, savjetnica za kulturu i čileansko-hrvatska dizajnerica. Obrazovala se u Čileu te nastavila u Buenos Airesu, New Yorku i Londonu. Veći dio svoje karijere posvetila je proučavanju  kostima i njihovom odnosu s tijelom, razvijajući tijekom svoje karijere različite projekte za sveučilišta, dizajnere, brendove i tvrtke. Od 2011. do 2017. godine predavala je na najpoznatijoj školi dizajna u Čileu,  na Sveučilištu Diego Portales. Živi u Čileu i Hrvatskoj. Trenutno boravi u Portugalu.

Pozivnica








No comments: