Saturday, 18 April 2009

Rezolucija Hrvatskog Svjetskog Kongresa 2009

REZOLUCIJA HRVATSKOG SVJETSKOG KONGRESA 2009

1. U vidu izmjena i nadopuna Zakona o strancima, a prema Ustavu u kojem stoji da je "Republika Hrvatska nacionalna država Hrvata a ne da je država samo onih koji imaju hrvatsko državljanstvo", tražimo da se Hrvati sa stranim državljanstvom i bez državljanstva Republike
Hrvatske i dalje ne smatraju strancima nego kao dio jednog jedinstvenog hrvatskog naroda.

2. U vidu nedavnih dogovora o ustavnim promjenama u Bosni i Hercegovini podržavamo cjelovitost i neodjeljivost Bosne i Hercegovine kao pravne i suverene države, kao i pravo hrvatskog naroda na svoj vlastiti entitet.

3. Protivimo se bilo kakvom popisu stanovništva u Bosni i Hercegovini prije nego se izbjeglice vrate u svoje domove jer u suprotnom novi popis samo će potvrdit politiku etničkog čišćenja.

4. Zagovaramo stvarno zbližavanje domovinske i iseljene Hrvatske bilo u smislu stalnog povratka u domovinu ili u očuvanju hrvatskog identiteta vani u svijetu. Hrvatsko zajedništvo prioritetno je za budučnost hrvatskog naroda. Narod čiji natalitet je u opadanju moze opstati samo ako popuni i oživi svoje redove novim življem. Iseljena Hrvatska pruža domovini tu priliku.

5. Zagovaramo redovito održavanje Hrvatskih svjetskih igara, slijedeće su u Zadru 2010, kao priliku za susret mladih hrvatskih naraštaja iz svih krajeva svijeta s domovinom Hrvatskom. Potaknut će ih da se trajno angažiraju u radu za Hrvatsku, bilo to vani u svijetu bilo u domovini Hrvatskoj.

6. U vidu otkrića novih masovnih grobnica u Sloveniji (Barbarina rova i Huda jama) hrvatskih vojnika i civila iz Drugog svjetskog rata, pobijenih od strane Partizana, apeliramo još jednom na Vladu Republike Hrvatske da se što prije ostvari ekshuminacija, prenos i dostojan pokop smrtnih ostataka svih žrtava rata i porača u Republiku Hrvatsku.

7. Zahtjevamo od Vlade Republike Hrvatske da se komunistički zločini nakon II. svjetskog rata sudski procesiraju.

8. Najuljudnije zahtjevamo od Vlade RH da se u općem hrvatskom intereseu praktično brine za cjelovitost hrvatskog korpusa, posebice da organizirano vodi brigu o Hrvatima izvan domovine i u Bosni i Hercegovini.

9. Pozdravljamo najnoviji zahtjev Vlade Republike Hrvatske odgovornim tijelima UN-a da Hrvatski haaški uznici mogu odsluživati haaške presude u Republici Hrvatskoj.

10. U vidu aktualnih graničnih sporova s Republikom Slovenijom pozdravljamo čvrst stav Vlade Republike Hrvatske i osuđujemo bilo kakvu ucjenu na račun hrvatskog teritorija.
- - - - - - - - - - - - - - - Aviso - - - - - - Advertisement - - - - - Oglas- - - - - - - - - - - - - -


Servicios jurídicos – Traducciones – Propiedades inmuebles – Bienes raíces –Sucesiones – Poderes – Inscripción de propiedades – Contratos – Testamentos

Legal services: Civil and commercial – Translations – Real Estate – Probate Proceedings – Powers of Attorney – Property registration – Contracts – Wills

Pravne usluge – Prijevodi – Nekretnine – Ostavinski postupci – Punomoći – Upis pravo vlasništva – Ugovori– Oporuke

Dra. Adriana Smajic – Abogada y Traductora pública de idioma croata – Attorney at Law – Odvjetnica – Abogado croata – Traductor croata http://www.adrianasmajic.blogspot.com/  adriana.smajic@gmail.com

Joza Vrljicak – Master in Economics (Concordia U, Montreal) joza.vrljicak@gmail.com

(+54-11) 4811-8706 (+54-911) 6564-9585 (+54-911) 5112-0000

No comments: