Thursday 29 August 2019

Završena Ljetna škola hrvatskog identiteta 2019. u okviru projekta „Korijeni“


https://hrvatiizvanrh.gov.hr/vijesti/zavrsena-ljetna-skola-hrvatskog-identiteta-2019-u-okviru-projekta-korijeni/4581



Tijekom sedmodnevnog boravka u Vukovaru od 19. do 25. kolovoza 2019., zahvaljujući suradnji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske s Gradom Vukovarom i Osnovnom školom Dragutina Tadijanovića iz Vukovara, 59 učenika u dobi od 11 do 14 godina iz Austrije, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine upoznali su bogatu povijesnu i kulturnu baštinu Grada Vukovara kao i njegove prirodne ljepote te posjetili Grad Ilok.
 
Svoje vještine i kreativnost polaznici su dodatno obogatili sudjelovanjem na dramskoj, folklornoj, tamburaškoj, foto/video i radionici kreativnog pisanja, a stečena znanja i vještine predstavili su prigodnim programom i izložbom fotografija na završnoj priredbi u Hrvatskom domu Vukovar.
 
Hrvatski identitet koji je snažno prisutan u svim sudionicima, pokazao je da nas spaja unatoč državnim granicama; da njegujemo iste običaje, istu kulturu, isti hrvatski duh. U druženju vršnjaka stvorena su nova prijateljstva čime je potvrđeno zajedništvo jednog i nedjeljivog hrvatskog naroda.
 
Ljetna škola hrvatskog identiteta u sklopu projekta „Korijeni“ završena je 25. kolovoza 2019. nedjeljnom svetom misom u Crkvi sv. Filipa i Jakova koju je predvodio fra Ivica Jagodić. Uz pokoju suzu zbog rastanka, mladi Hrvati krenuli su prema svojim domovima, duboko ukorijenjeni u svom hrvatskom identitetu i zajedništvu koje se ovim projektom promiče i njeguje. 

No comments: