Sunday 28 November 2010

Preminuo Ivan Balent – TRATINČICA

Preminuo Ivan Balent – TRATINČICAIN MEMORIAM: Umro legendarni DJ Tratinčica

Najpoznatiji hrvatski DJ preminuo je u nedjelju (28.11.2010.) ujutro u bolnici u Sisku nakon kratke i teške bolesti.

Ivan Balent rođen je 16.06.1947. godine u Goričanu (Međimurje), gotovo cijeli radni vijek proveo je u Zagrebu kao DJ, organizator humanitarnih koncerata, kao novinar i voditelj velikih koncerata, a posebno kao radijski voditelj (Obiteljski radio, Narodni radio, Radio Kaj, Radio Martin i drugi). Zadnji njegov nastup bio je u najpoznatijem hrvatskom disko klubu Saloonu u Zagrebu 10.11.2010. na ceremoniji proslave Martinja. Pokop će se održati u Zagrebu, a obavijest o mjestu, danu i vremenu pokopa javit će se naknadno.

Vladimir Mihaljek – Miha

Piše: Mustafa Topčagić
U bolnici u Sisku, jutros u 7.55, umro je najstariji DJ na našim prostorima Ivan Balent, kojeg su po tom imenu znali samo poštari i prometni policajci, a svi ostali po nadimku Tratinčica, koji je dobio još na početku karijere.
Tratinčica je, osim svog primarnog DJ posla, vodio emisije na radiju, pisao u novinama, vodio razne manifestacije... Posljednjih godina povukao se iz javnog života, zamijenivši zagrebačku gradsku vrevu za mir svog svog grunta u selu Nebojan na rijeci Kupi. Sa suprugom Danijelom posvetio se poljoprivredi, a tek povremeno poslom dolazio u Zagreb. Njegov zadnji angažman bio je u klubu Saloon, u kojem je 'svirao' od njegovih početaka, a tada u ulozi voditelja fešte za Martinje.
- Tratinčica je prije dva tjedna, dok je obrađivao vrt, osjetio da mu je loše. Odvezli smo ga u sisačku bolnicu, koja nam je najbliža, gdje su konstatirali moždani udar. Ostao je ležati u bolnici i bio je svo vrijeme pri svijesti. Jučer, kad sam ga zadnji put živog vidjela, komunicirao je i bio dobre volje - kaže njegova supruga Danijela.
Vrijeme i mjesto sahrane naknadno će biti objavljeni.
Prijatelju, zbogom!
 
www.mojzagreb.info



No comments: