Wednesday 19 September 2007

Međunarodni sajam knjiga i učila INTERLIBER



Zagreb, 7. – 11. studenoga 2007.30. međunarodni sajam knjiga i učila INTERLIBER

Tema projekta 2007.: Hispano Croatica
Organizator: Hrvatska matica iseljenika
Pokrovitelji i suorganizator: Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija
Hrvatska matica iseljenika prezentirat će najnoviju nakladničku djelatnost hrvatskoga iseljeništva iz svijeta u projektu Hrvatske knjige izvan Hrvatske na Međunarodnome sajmu knjiga INTERLIBER, koji po 30. put priređuje Zagrebački velesajam.
Unatoč velikom broju pristiglih knjiga, Hrvatska matica iseljenika produžava rok za prijave do 1. listopada 2007.
Glavna tema Matičina projekta Hrvatska knjiga izvan Hrvatske na jubilarnom 30. Interliberu je Hispano Croatica. Drugim riječima, odlučili smo pokazati domaćoj javnosti hrvatske pisce iz iseljeništva koji pišu na španjolskom jeziku, koji im je zapravo materinski, dok im je hrvatski jezik - jezik njihovih pradjedova i jezik komunikacije u manjinskoj zajednici.
Naime, iz opće slike nakladničke djelatnosti hrvatskoga iseljeništva u jubilarnom 30. Interliberu prigoda je pokazati najznačajnije književnike hrvatskoga podrijetla koji pišu na španjolskome jeziku – svih naraštaja.
Slika aktualne književne produkcije pisaca hrvatskoga podrijetla koji pišu na španjolskome jeziku iz Čilea, Argentine, Urugvaja, Perua i Venezuele bit će korisna studentima humanističkih i društvenih znanosti te studentima Hrvatskih studija na Sveučilištima u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu kao i najširoj čitalačkoj publici u Republici Hrvatskoj, ali i cijelome europskom kontinentu. Stručni savjetnik Hrvatskoj matici iseljenika na ovom projektu je profesor Jerko Ljubetić, dopisni član čileanske Akademije za jezik.
U sklopu 30. Interlibera održat će se svečana prezentacija romana Huana Mihovilovicha Zaraza ludila, u prijevodu profesora Jerka Ljubetića, koji će Hrvatska matica iseljenika objaviti u sunakladništvu s Nakladom Bošković iz Splita, koja se na kulturnoj sceni afirmirala kontinuiranim objavljivanjem vrsnih čileanskih pisaca hrvatskoga podrijetla.
U cilju što potpunije prezentacije hrvatskih pisaca koji pišu na španjolskome jeziku i čileanskih pisaca hrvatskoga podrijetla u sklopu 30. Interlibera održat će se stručni skup pod nazivom Hispano Croatica. Matičin stručni tim vodit će računa – da glavna tema ne zasjeni vrijedne autore i nakladnike iz drugih sredina i jezičnih okruženja. Matičin stručni tim vodit će brigu o prezentaciji na 30. Interliberu svih pristiglih naslova iseljeničkog nakladništva i na drugim jezicima, kao i na dragom nam materinskom jeziku – hrvatskom.
Projekt HKH će posebno paziti i na izdanja iz zemalja u kojima žive hrvatske autohtone manjine. Organizacijski tim se već potrudio da u potpunosti opravda puni naziv projekta Hrvatske knjige izvan Hrvatske / Izložba nakladničke djelatnosti iz hrvatskoga iseljeništva, zemalja u kojima žive hrvatske autohtone manjine te Bosne i Hercegovine.
- - - - - - - - - - - - - - - Aviso - - - - - - Advertisement - - - - - Oglas- - - - - - - - - - - - - -


Servicios jurídicos – Traducciones – Propiedades inmuebles – Bienes raíces –Sucesiones – Poderes – Inscripción de propiedades – Contratos – Testamentos

Legal services: Civil and commercial – Translations – Real Estate – Probate Proceedings – Powers of Attorney – Property registration – Contracts – Wills

Pravne usluge – Prijevodi – Nekretnine – Ostavinski postupci – Punomoći – Upis pravo vlasništva – Ugovori– Oporuke

Dra. Adriana Smajic – Abogada y Traductora pública de idioma croata – Attorney at Law - Odvjetnica

http://www.adrianasmajic.blogspot.com/  adriana.smajic@gmail.com

Joza Vrljicak – Master in Economics (Concordia U, Montreal)

joza.vrljicak@gmail.com

(+54-11) 4811-8706 (+54-911) 6564-9585 (+54-911) 5112-0000

No comments: